in

Fjalë të Urta, të Mençura nga Vendlindja, nga Gjirokastra. Shtoni të tjera dhe Komentoni!

Fjalë të Urta, të Mençura nga Vendlindja, nga Gjirokastra. Shtoni të tjera dhe Komentoni!

– Balta më e ëmbël se mjalta.
– Anicira me sharjen janë motër e vëlla.
– Dy shahitë të rremë varin një njeri.
– E keqja rri prapa veshit.
– Jastëku kërkon kokë.
– Nder dhe mend nuk blihen në Pazar.
– Goja mjaltë e zemra thatë.
– Hunda mbi qeparis, morrat mbi kurriz.
– Kërko, s`e gjen; mos përto, se s`vjen.
– Mbjell e kor e tok në lëmë!
– S`e lë e rremja te thotë të vërtetën.
– S`mbahet shtëpia me miell hua.
– Dhjamë nga pleshti s`nxirret.
– Degjo, pa gjyko.

What do you think?

Written by admin

Botohet Libri Voluminoz i Besnik Ismailatit 50 VJET ARSIM – Shkolla e Mesme “11 Shkurti” Libohovë

Tërmet 6 ballë trondit Shqipërinë, vijon