in

Dy ngjarje bashke:Muze dhe liber per Mukajt dhe Papavangjelajt e Gjirokastres

Dy ngjarje bashke :Muze dhe liber per Mukajt dhe Papavangjelajt e Gjirokastres

Ne Tirane me pare e me pas ne Gjirokaster jane zhvilluar disa aktivitete, shoqeruar me promovimin e librit’ Mukajt dhe Ppapavangjelajt’ te autorit Vasil Muka ne faqet e te cilit shpaloset historia dhe tradita qytetare e dy familjeve te qytetit, kontributi i tyre vecanerisht ne fushen e kulinarise dhe ngritjen e industrise se perpunimit te lekureve ne fillimet e saj nga viti 1923.

Ne Gjirokaster vec promovimit te librit eshte peruruar edhe Muzeu i Papavangjelajve ne ish banesen e tyre brenda zones historike te Pazarit te Gjirokastres.

Ne keto dy ngjarje kane marre pjeve pervec familjareve e te afermve , edhe autoritete te pushtetit lokal, deputet etj.

What do you think?

Written by admin

Luftetari ne rrugen e fitoreve te njepasnjeshme. Rezultati ne Memaliaj!

Lajm i hidhur nga Amerika ku ka nderruar jete mjeku i njohur gjirokastrit Roland Karalli