in

Dita e Ujit të Bekuar në Gjirokastër! Ja kush u hodh dhe kapi kryqin te bregu i lumit Drino!

Besimtaret ortodoks kane festuar ketë te shtune ditën e shenjte te ujit te bekuar.

Kjo dite simbolizon pagëzimin e Jezu Krishtit ne lumin Jordan dhe është kremtuar ne disa qytete te vendit. Pas meshës ne katedralen Ngjallja e Krishtit, klerikët te udhëhequr nga mitropoliti imzot Joani dhe te ndjekur nga qindra besimtare janë ndalur ne shatërvanin e qytetit, dhjetëra te rinj jane munduar te gjejnë kryqin.

Në Gjirokastër per te tretin vit radhazi, personi qe ka pranuar te hyje ne ujerat e ftohte te Drinos është 20-vjecari Enea Kondo.

What do you think?

Written by admin

Historia e Tregut të Vjetër në Gjirokastër, nga pjesa Juglindore e Kështjellës e së fundmi në Bashte të Teqesë!

Kampionia Shqiptare e Botës në Xhudo Majlinda Kelmendi Deklaron se i Kërkojnë të Humbasë para Serbes! Dhe nuk janë Serbët që ja kërkojnë këtë humbje të trukuar!