in

Dikur ishin klasat sportive, po sot si punohet per pergatitjen e sportisteve te se ardhmes?

Ne rrjetet sociale ka nje shqetesim te pergjithshem per ekipin e futbollit te qytetit te Gjirokastres, teme e rrahur edhe ne shtypin sportiv.

Flitet nga tifozeria per shkelqim ne vite te shkuara, dhe tani per renien e futbollit gjirokastrit.

Ka mendime te ndryshme per zgjidhje, merren si shembuj pervoja dhe sportiste te talentuar, po pak flitet per pergatitjen e talenteve.

Ju kujtojme se duhet punuar sot per “ushqimin” e ekipit me elemente te talentuar. E ardhmja jane femijet e sotem qe duhen inkurajuar dhe mbeshtetur per te nderuar neser fanellen e Luftetarit dhe jo vetem ne futboll por dhe ne sporte te tjera.

Po marrim si shembull nje pervoje nga vitet e para 90 tes kur shkollat kishin ekipet , klasat sportive , ne futboll e lloje te tjera sporti, kujtojme angazhimin e pergjegjesine e larte te mesuesve te edukimit fizik ne pergatitjen e sportisteve te se ardhmes.

Model per klasat sportive ishte Shkolla Koto Hoxhi.

Ja fotot qe flasin se si punohej atehere dhe sa per elementet qe dolen nga kjo shkolle mund t`i kujtoni, ishin perfaqesues te futbo llit gjirokastrit dhe shqiptar.

Po a punohet sot ne shkolla sic dikur me talentet ne sport per pergatitjen e tyre ne fushen e sporteve?

What do you think?

Written by admin

Kujtesë/ Nderim per Intelektualin gjirokastrit Profesor Hektor Çoçolin, personalitet i shquar i mjekesise shqiptare

Kujtese per Aleks Llapen, intelektualin dhe profesionistin e ditur ne gazetari dhe perkthime