in

Debati ne emisionin “Ftese ne pese” per gjirokastritet dhe korçaret midis aktores Zamira Kita dhe Alket Islamit

Sonte ne emisionin “Ftese ne pese” te moderatores se njohur Bieta Sulo u diskutua rreth raportit te paraqitur nga INSTAT ku evidentohet se gjirokasatritet dhe korcaret jane me punetoret ndersa me “dembelet”tiransit, lezhjanet dhe dibranet.

Per kete fakt ne informuam ne faqen tone me deshiren e lajmit te mire por qe nga komentues pati mendime te ndryshme lidhur me kete konstatim qe gjirokastritet jane me punetoret ne vend.

Po cfare u tha ne emisionin e Bieta Sulos?

Gjate bashkebisedimit pjesemarresit, figura te njohura te artit dhe biznesit, shpjeguan dhe disa shprehje karakterizuese te popullit per punen dhe qendrimin ndaj saj.

Kur moderatorja hodhi pyetjen, gjirokastritet apo korcaret jane me shume kurnace, Zamira Kita, aktore e njohur korcare, tha se korcaret jane kurnace po nikoqire te mire dhe te shquar per mikepritje ndersa gjirokastritet kursimtare dhe jo mikeprites.

Argumentin e saj e hodhi poshte Alket Islami i cili propozoi nje turne 10 ditor ne Korce, Gjirokaster e fshatra per te vertetuar ne terren bindjen e tij se gjirokastritet jane me mikprites nga korcaret.

Ju si thoni a ka nje qendrim me te mire ndaj punes ne Gjirokaster, nisur nga INSTAT; eshte tradite, kulture e trasheguar edhe nga mesimet e keshillat e fjaleve te urta te mjedisit gjirokastrit apo dhe nga puna e institucioneve perkatese?

Nese keni ndonje mendim per argumentin e shprehur nga Zamira Kita mund ta shprehni duke e ilustruar edhe me shprehje popullore qe lidhen me punen, nikoqirllekun, mikepritjen etj.

What do you think?

Written by admin

“ Nuk kam turp te punoj…”-Njihuni me Teuten dhe Pershendetjen e saj

Hllomoja e Pogonit ne pikturen e Theodhos Jusit,ambasadori mongol ne Hllomo dhe vendosja e emrit te kooperatives ” Miqesia shqiptaro-mongole”