in

Aleksander Çipa : Sot dita e dytë e FFK Gjirokastër Vlora vjen me prurjet e veta

Aleksander Çipa :

Sot dita e dytë e Festivalit Folklorik Kombëtar Gjirokastër

Vlora vjen me prurjet e veta, si kurorë e re polifonie, kostumesh dhe zërash e instrumentash. Me ritme e valle, motive dhe subjekte këngësh të bukura.  Me tekste që pasurojnë poezinë dhe këngën popullore shqiptare.

Lezha sjell nuanca Arbërie. Artistët shqiptarë nga  Mali i Zi, me kostumet e tyre, sjellin epikën, por edhe nuancat e hershmërisë sonë ilirike.

Skena unike e Kalasë së Këngës, në qytetin e Argjiros, do të mbushet edhe sonte me qindra e mijëra të ardhur nga krejt viset shqiptare dhe vende të ndryshme të Botës. 

What do you think?

Written by admin

Aleksander Çipa per gjirokastraonline:Nata e parë e FFK Gjirokastër 2023

Aleksander Çipa nga FFK per gjirokastraonline: Nata e dytë e FFK Vlora dhe Lezha një shkëlqim i folkut shqiptar