Kryeministri Edi Rama ka uruar sot per ditelindjen botuesen Arlinda Dudaj

Kryeministri Edi Rama ka uruar sot per ditelindjen botuesen Arlinda Dudaj.

Ja postimi i plote:

#EDHE100💐
ARLINDA DUDAJ Ă«shtĂ« botuesja e njĂ« morie librash, ndĂ«r tĂ« cilĂ«t edhe “Kurbani” im, qĂ« mĂ« dha mundĂ«sinĂ« t’ia njoh nga afĂ«r zellin e saj pĂ«r cilĂ«sinĂ« e botimeve qĂ« bĂ«n, nĂ« njĂ« industri si ajo e librit ku falĂ« njĂ« dore botuesish tĂ« zellshĂ«m, lexuesi ka mundur nĂ« tĂ«rĂ« kĂ«to vite tĂ« marrĂ« kĂ«naqĂ«sinĂ« e tĂ« shijuarit nĂ« shqip tĂ« plot e plot autorĂ«ve tĂ« huaj, si edhe tĂ« shqipshkruesve tĂ« tĂ« gjitha gjeneratave.

GrifshĂ« e paepur dhe profesioniste e palodhur, Arlinda i ka mbijetuar me pasion e vullnet tĂ« madh njĂ« tregu aspak tĂ« lehtĂ«, pa bĂ«rĂ« kompromise nĂ« dĂ«m tĂ« cilĂ«sisĂ« sĂ« botimeve tĂ« saj, qĂ« shpesh janĂ« sfida dukshĂ«m tĂ« vĂ«shtira nĂ« aspektin komercial. NĂ« njĂ« botĂ« ende shumĂ« mashkullore si kjo e jona, ajo i pĂ«rket kategorisĂ« sĂ« grave tĂ« forta tĂ« kĂ«saj kohe plot kundĂ«rshti e pengesa tĂ« vjetra dhe tĂ« reja pĂ«r gruan, tĂ« cilat pĂ«rtej vetes e familjes, me punĂ«n e tyre japin edhe shembujt frymĂ«zues tĂ« suksesit tĂ« mundshĂ«m pĂ«r tĂ« gjitha vajzat e gratĂ« e kĂ«tij vendi. E kam parĂ« ArlindĂ«n nĂ« ditĂ« tĂ« bukura tĂ« karrierĂ«s, kur, pĂ«r shembull, nĂ« Panairin e Librit shembja e stendĂ«s nga dyndja e lexuesve pĂ«r tĂ« blerĂ« “Kurbanin”, shoqĂ«rohej me tĂ« qeshurat me lot dhe nĂ« ditĂ« tĂ« zymta kur lotĂ«t i shoqĂ«ronin pesimizmin e njĂ« momenti tĂ« keq pĂ«r shtĂ«pinĂ« e saj botuese. Por s’e kam parĂ« kurrĂ« tĂ« dorĂ«zohet e t’i nĂ«shtrohet tundimit pĂ«r tĂ« zgjedhur njĂ« rrugĂ« mĂ« tĂ« lehtĂ«, duke bĂ«rĂ« kompromis me pasionin e saj tĂ« furishĂ«m pĂ«r tĂ« shtuar vargun e librave qĂ« i pĂ«lqejnĂ«, pavarĂ«sisht stresit shpeshherĂ« tĂ« skajshĂ«m tĂ« njĂ« fushĂ«beteje ku çdo ditĂ« fantazma e riskut komercial, sfidon forcĂ«n e shijeve personale.

Duke ia uruar ditëlindjen grifshës që ka bërë të flasin shqip plot kalorës tërheqës të letrave të huaja dhe ka nxjerrë në driten e botimit lëvrues të mirë të gjuhës sonë të bukur, uroj njëkohësisht që shembulli i saj e i të tjerave si ajo në çdo fushë, të frymëzojë sa më shumë gra e vajza që të ecin pa u dorëzuar në rrugën e ambicieve të tyre.
#TĂ«RRALLË