Klubi i futbollit i Gjirokastrës me disa emra dhe nje foto e rallë

Historia e futbollit gjirokastrit fillon me vitin 1929 me themelimin e klubit qe mori emrin Shqiponja.

Klubi ne vite ka nderuar disa here emrin.

Ne vitin 1949 u quajt Gjirokastra, ne vitin 1951Puna, Luftëtari ne vitin 1958 deri ne vitin 1992 dhe pas ketij viti u rikthye emri i pare Klubi sportiv Shqiponja. Nga viti 2002 perseri Luftetari.

Tani duam te dime: Per cilen periudhe futbolli gjirokastrit pati shkelqim me te madhe dhe a ka dale ndonjehere ne krye te klasifikimit, pra kampion ne rang vendi, po nenkampion?

Pra cila ka qene arritja me e larte?

Per te provuar kujtesen, dhe per lehtesi, po percjellim kete foto te ekipit te shume viteve perpara me trajner Hito Hitaj.

Kujtojme se ekipi perfaqesohej nga lojtare elitare qe ju i njihni dhe me kete rast mund t`i kujtoni dhe vleresoni.

Tjeter, cilet lojtare gjirokastrite ne vite kane luajtur per ekipin kombetar kuqezi?