Ja si e Festuan 8 Marsin Gratë Gjirokastrite të Amerikës

 

Ashtu si dhe vitet e tjera, edhe kete 8 Mars, Dita Nderkombetare e Grave, grate gjirokastrite te Amerikes e festuan te gezuara.

Grupi i grave gjirokastrite qe banon ne Boston eshte mbledhur ne nje nga lokalet luksoze, Gezime Serjani,Leni Xhai,Tatiana Mezini,Arjana Beja,Alketa Mezini,Bedrije Beja,Marsela Çomo dhe Sofia Prifti.

Kete radhe nuk organizuan mbremje po perseri u mblodhen. Nuk jane komunitet i madh nga Gjrokastra e megjithate , edhe pse larg me shtepi, ato perseri mblidhen dhe jo vetem per festa.

Grate gjirokastrite ketu me profesjone te ndryshme si mjeke,arsimtare ekonomiste,agronome etj. nuk punojne ne profesionet e tyre po jane integruar shume mire ne jeten amerikane.

 

 

 

 

 

Ketu jane  Gezime Serjani,Leni Zhaj,Tatiana Mezini,Arjana Beja,Alketa Mezini,Bedrije Beja,Marsela Como

 

 

E funit Sofia Prifti