Dita e Ujit të Bekuar në Gjirokastër! Ja kush u hodh dhe kapi kryqin te bregu i lumit Drino!

Besimtaret ortodoks kane festuar ketë te shtune ditën e shenjte te ujit te bekuar.

Kjo dite simbolizon pagëzimin e Jezu Krishtit ne lumin Jordan dhe është kremtuar ne disa qytete te vendit. Pas meshës ne katedralen Ngjallja e Krishtit, klerikët te udhëhequr nga mitropoliti imzot Joani dhe te ndjekur nga qindra besimtare janë ndalur ne shatërvanin e qytetit, dhjetëra te rinj jane munduar te gjejnë kryqin.

Në Gjirokastër per te tretin vit radhazi, personi qe ka pranuar te hyje ne ujerat e ftohte te Drinos është 20-vjecari Enea Kondo.