in

Cilët Janë Shahistët Gjirokastritë që Rrinë “Përmbysë” Mbi Katrorët Bardhë e Zi të Kutisë së Shahut ?!(Emrat e Tyre)

Nuk dime se kur ka filluar te luhet shah ne Gjirokaster po dime qe ne Shqiperi shume heret. Thone me perpara se viti 1933.

Sporti i shahut ka qene e ka mbetur popullore, i pelqyer nga mijera amatore, shume te tjere te shquar, me emer e tituj.

Ne vite jane organizuar kampionate te shahut, i pari pas vitit 44 ne vitin 1946 me fitues Gasper Shoshi i ekipit “17 Nendori”.

Ne “Libri i Arte” te Federates Shqiptare te Shahut midis shahisteve te shquar gjejme dhe emrin e Skënder Çarçanit i ekipit Shqiponja te Gjirokastres, kampione individuale per vitin 1948, 1949 dhe 1950 po ne kete vit me “17 Nëntorin”.

Shahiste te Gjirokastres kane marre pjese edhe ne kampionatet kombetare te Shahut emrat e te cileve do deshironim t`i permendnim, te dalluar ne garat shahistike.

Bujar Puto, mjeshter ne lojen e shahut, ka drejtuar edhe grupe te femijeve dhe te rinjve per te perfaqesuar qytetin ne kampionate lokale e kombetare.

Sporti i shahut, i shtrire dhe ne shkolla, eshte shoqeruar me kampionate midis tyre, nen kujdesin e Qendres Kulturore te femijeve “Fato Berberi”. Konkuruesit jane vleresuar dhe certifikuar.

Shahu, sport i mendjes dhe i njerezve inteligjente, kerkon dhe me shume vemendje nga organet e qeverisjes vendore.

What do you think?

Written by Admini

Trahana Lunxhëria: Këtë Radhë Edhe E EMBEL! Kërkohet, Pëlqehet Dhe Shijohet!

Rrobaqepësia Vasillo Sevo që Priste “Figurina” nga Katalogjet e Modës Italiane dhe Vajzat e Gjirokastrës e Quanin “ Grua me Duar të Argjënda”