in

Uilliam Martin Lik: ” Gjirokastritët nuk i fshehin gratë nga vizitorët e huaj dhe…”

Uilliam Martin Lik, eshte njeri nga udhetaret e hershem qe ka vizituar Gjirokastren ne dhjetorin e vitit 1804 dhe ka lene shenime nga vizita ne qytet.

Ne kete kohe, Gjirokastra, sipas tij, kishte 4000 shtepi dhe 1200 luftetare, te cilet  cmoheshin si me te miret ne Shqiperi.

Si te gjithe udhepershkruesit qe kane shkruar per jeten, kulturen e zakonet e banoreve te qytetit, edhe Lik, vec te tjerave ka shkruar se”gjirokastritet nuk i fshehin grate nga vizitoret e huaj dhe i trajtojne ato me shume miresjellje dhe nderim”.

What do you think?

Written by admin

Këngetari i shquar gjirokastrit që në vitet `60 këndonte këngët e huaja “Granata”, “Aire dum xhiki dum”etj

Ndahet nga jeta ne moshen 72 vjeçare Thimjo Kondi