Rrëza dhe Lunxhëria - Krahinat e Gjirokastrës që Ofrojnë Rezerva të Mëdha Turistike!

Rrëza dhe Lunxhëria të vendosura në faqen e malit me të njëjtin emër përballë Gjirokastrës është një prej krahinave më të pasura në Shqipëri.

 

Me shume burime, bukuri natyrore, monumente kulture, kisha, manastire dhe sidomos banesa origjinale e madhështore të ndërtuara me gur të zi.

 

 

Banorët e kësaj zone njihen në të gjithë Jugun për traditën e pasur folklorike, panairet tregëtare, kulinarinë dhe mikpritjen.

 

Megjithatë emigracioni i tejzgjatur ka bërë që zona pothuajse të braktiset dhe rrjedhimisht të lërë në hije resurset turistike.

 

 

Krahina ka shumë për të ofruar, mundësi për turizëm por duhet të shtohen shërbimet akomoduese dhe politikat që nxisin për terheqjen e vizitorëve vendas e sidomos turisteve te huaj.