in

Sot Urojmë për Ditëlindjen Mësuesin e Frengjishtes, Drejtorin e Shkollës Artistike të Muzikës në Gjirokastër Bujar Dudumin

Keshtu njihet ne Gjirokaster e me gjere, mesues i frengjishtes, pavaresisht se ka bere karriere edhe si drejtues ne arsim, drejtor  per disa vite me radhe ne shkollen e mesme pedagogjike Pandeli Sotiri.

Bujar Dudumi lindi ne Gjirokaster dhe u shkollua ne Tirane per mesuesi ne fakultetin e Gjuheve te huaja.

Ishte nga kuadrot e para qe nisi punen para dhe pas viteve 90 dhe u dallua si mesues i frengjishtes por dhe si veprimtar shoqeror, nderkohe qe punoi si profesionist, si perkthyes i saj, ashtu dhe per ta mesuar kete gjuhe femijet e te rinjte nepermjet kurseve .

Kujtojme qe gjuha frenge eshte mesuar ne Gjirokaster qysh nga viti 1923 me celjen e Liceut ku pjese e mire e mesuesve ishin franceze.

Bujar Dudumi njihet dhe veprimtar i shoqerise civile me contribute ne kete fushe,me lidhje dhe bashkepunime me organizata te Evropes vecanerisht te Zvicres qe pas viteve 90-te kane ndihmuar me projekte per ndertimin apo rikonstruksionin e shkollave ne Gjirokaster dhe fshatra por dhe me projekte edukative, kulturore e artistike.

Bujar Dudumi eshte nderuar dhe me titullin Ambasador i Paqes.

Tani mesuesi i frengjishtes Bujar Dudumi, dashamires i natyres dhe vizitave per te njohur vende te ndryshme te Evropes, eshte drejtor i shkolles se muzikes Feim Ibrahimi, shkolle qe pergatit muzikantet e ardhshem qe do te gjallerojne jeten artistike dhe muzikore te Gjirokastres dhe rretheve prane saj.

I urojme shendet dhe lumturi!

What do you think?

Written by Admini

Kujtesë/ Ishte Dikur Reparti i Shportave që u bë Ndërmarrje dhe e Nisën ata që tani tek Përroi i Çullos shesin Plaçkat e Botës…

“Eja të Vemi një Herë nga Kalaja” , po a Shkojmë Dot? – Gjirokastraonline ju Mundëson Shëtitje “Pa Leke”!…