in

Kujtesë/Resul Malile nga lagjja Hazmurat që ka drejtuar ndërmarrjen e artizanatit në Gjirokastër

Gjirokastritet kane qene te lidhur fort me profesionet.
Pazari brenda e ne periferi ne kohen e Zogut kishte me dhjetra zanatçinje qe pas vitit 1944 me ndryshimin e marredhenieve ne prodhim u mblodhen sipas profesioneve ne ndermarrje te vogla.

Nga vitet 50 u krijua dhe ndermarrja e artizanatit qe me pas mori emrin e kombinuar. Ketu nisi punen si llamarinist edhe gjirokastriti nga lagjja Hazmurat Resul Malile qe pas nje kohe mori dhe drejtimin e ndermarrjes, per aftesi drejtuese dhe organizuese.

Resul Malile vec kontributit si mjeshter ne profesionin dhe drejtimin e ndermarrjes kontriboi shume ne pergatitjen e specialisteve te rinj te ndermarrjes qe nga artikujt e thjeshte kaluan dhe ne prodhimin ne seri te disa artikujve shtepiake per nevojat e Gjirokastres por dhe te fshatrave e me gjere.

Ai si ne pune dhe jashte saj po dhe kur doli ne pension mbajti sjellje miqesore e qytetare me lagjen dhe banoret e qytetit.

Te rinjte dhe femijet e donin dhe e respektonin.I njihte dhe i pyeste , sic benin te gjithe burrat e mire e te vjeter te Gjirokastres per shendetin dhe mesimet, ftohej ne shkolla per biseda me te rinjte dhe femijet.

What do you think?

Written by Admini

15 studime shkencore mbi rolin e djathit në mbrojtje të shëndetit të zemrës

Petkat- Nje nga gatimet tipike te tradites shqiptare