in

” Po m`i Njohe Hapat, Pritëm!”- Petraq Neti i Këndon Lunxhërisë

Poeti Petraq Neti ka botuar librin e tij te pare me redaktor Çano Nora.

Tematika e librit eshte e larmishme. Poeti sic dhe eshte shprehur frymezimin e merr nga vendlindja e tij e dashur, krahina e Lunxherise ku ka lindur, eshte rritur dhe nuk e harron kurre dhe i kendon me poezi te bukura , plot ndjenje, sikunder jane dhe ato te permbledhura ne librin me titull” Po m`i njohe hapat, pritem!”

Tani ai nuk eshte ne Lunxheri, si shume lunxhot ka emigruar ne Greqi po fjalen dhe zemren nuk e ndan nga Saraqinishta, fshati i lindjes, nga krahina, nga bukurite dhe pejsazhi i saj, nga vlerat, traditat dhe zakonet lunxhote, nga balta e embel dhe pemet e lulezuara e me fruta ne cdo stine.
Ja nje poezi e shkeputur nga vellimi:

….Aty jam
në dhimbjet e gëzimet e tua
ujin e kristaltë e derdhë krua më krua
Ti je Saraqinishta ime , sa të kam largë !
e mallin dot s’ ma shuan
vuaj unë shumë sa dhe ti vuan .
Aty jam
ma fshijë lotin e syve
sa herë që të ngrihem
e sa herë që të bie…

I urojme Petraqit per libra te tjere me frymezim sikunder eshte shprehur edhe ne pozite e librit te pare qe po promovojme ne faqen tone.

What do you think?

Written by Admini

Lidhja e Shkrimtarëve dhe Krijuesve Jonianë të Sarandës Promovon Librin e Poetes se Re Griselda Veli

” Ura e Zonjës”, ” Kollorcës”, “Zerzebilit”, ” Gurit të Çiminxhit” Po të Tjerat?