Poeti i perjetshem Lefter Çipa :Mua pa këngë s`më rrihet, Dhe brenda dheut, ku flihet

PA KËNGË S`MË RRIHET

Sikur tërë bota të prishet,
Rrafsh me detin të vithiset,
Mua pa këngë s`më rrihet,
Dhe brenda dheut, ku flihet.

Dua, nga të gjithë të dihet,
Amaneti të mos fshihet,
Mua pa këngë s`më rrihet,
Dhe brenda dheut, ku flihet.

Dhe dasma në mes të lihet,
Dhëndrit kurora t`i digjet,
Mua pa këngë s`më rrihet
Dhe brenda dheut, ku flihet.

Djali i vetëm të më vritet,
Zvarrë,pas mushkës të hiqet,
Mua pa këngë s`më rrihet,
Dhe brenda dheut, ku flihet.


Dhe të shahem, të përflitem,
Ta di që babai s`më ngrihet,
Mua pa këngë s`më rrihet
As brenda dheut ku flihet.

Shpirti s`blihet, por as shitet,
Ikën, dhe në qiell ngjitet,
Mua pa këngë s`më rrihet
As brenda dheut ku flihet.

Dhe Brenda dheut ku flihet,
Them, nga kënga do më pihet.
Kënga ime do më njihet,
Kudo shpirti do më shihet.

Mua pa këngë s`më rrihet,
Them, nga kënga s`do më flihet!
~ Lefter Çipa ~
#kuarcmedia