in

Nina Dhrami, Mësuesja e Lëndës së Ekonomisë Shtëpiake. Si e Kujtoni Një Orë Mësimi në Këtë Lëndë?

Nina Dhrami ka jetuar dhe punuar ne qytetin e Gjirokastres. Ajo tani banon jashte vendit, ne Itali. Ka vite atje.

Ne Gjirokaster ka punuar mesuese dhe ka dhene lenden e ekonomise shtepiake, nje lende e pelqyer nga femijet qe me siguri te gjithe e kujtojne.

Ajo eshte dalluar dhe vleresuar per punen qe ka kryer.

I kerkuam te na shkruante dicka per kete lende qe ka dhene, cfare mesohej gjate nje ore mesimi dhe si angazhoheshin femijet per pervetesimin dhe zbatimin e njohurive.

Ja pergjigja e mesueses Veterane Nina Dhrami:

“ Realizoja nje per nje programin mesimor dhe kryeja pune me zell e pergjegjesi por gjithnje duke qendruar strikt disiplines se athershme…

Lenda e ekonomise shtepijake zhvillohej nga klasa e peste deri ne klasen e tete.

Ishte nje lende bazuar ne njohurite teorike e praktike te çdo mesuese dhe ne ndonje material teorik per prerje e qepje, qendisje, pune me shtiza, arti i te gatuarit, dhe stili i bukur ne sjellje e mirembajtje te ambjentit e shtepise.

Jam perpjekur te jap maksimumin dhe them me kenaqesi qe nxenesit i doja e me donin dhe sot i kujtoj me mall. Kam nje foto nga nje ore mesimi ne kabinetin e ekonomise shtepijake ne shkollen “N. Frasheri!

Të gjitha aftësitë e mija profesionale ì derdha edhe në aktivitetet si mësuese kujdestare detyrë kjo që kryhej jashtë lëndëve mësimore.

Do  deshiroja te kisha me shume fotografi nga jeta dhe puna por nuk disponoj aq sa duhet”.

Lenda e ekonomise shtepiake ishte vertet e pelqyer nga te gjithe femijet. Ndoshta shume prej tyre sot dhe thone: “ Ah, si nuk kam nje pune te pergatitur ne oren e lendes shtepiake?!”.

What do you think?

Written by Admini

Në Gjirokastër Dhe Periferi të Saj ka Restorante, Po Bujtina?!

Në Lagjen Varrosh të Gjirokastrës Eshtë një Vend që Quhet Folesha – Kush e Di Pse Ka Marrë Këtë Toponim?!