in

Nga e folura e Gjirokastres: Flaka ne qiedh bitha ne diedh

Flaka ne qiedh bitha ne diedh.

Eshte fjale e urte e Gjirokastres. Per zjarrin Gjirokastra ka shume perkufizime, karakterizime.

Gjirokastriti i pare , i mencur, fjaleurti sic jane quajtur disa, por qe kane mbetur anonime, nuk i kane shpikur , por i kane thene ato ne nje moment te caktuar kur ju ka folur shpirti i vrare, ndoshta  dhe kur zjarri i ka zene brenda, kane marre plage ne trup dhe jane perleshur per te shpetuar placken e shtepise, pronen apo jeten e te rrezikuarve.

Ja disa shprehje qe na vine ne mend ne keto dite zjarri kur flaket perfshijne kullota, pyje, edhe shtepi, marrin dhe jete njeriu, situate e krijuar si nga temperaturat  po dhe nga ata qe luajne me zjarrin, po me zjarrin nuk behet sheka.

Po le te kthhemi tek fjalet e urta per zjarrin.

Ja disa, gjeni te tjera dhe komentoni.

Zjarri te le pa breke ne bithe

Zjarri rri prapa veshit

Zjarri hapet si vaji ne lakra

Mos luaj me zjarrin!

Nga zjarri, si u nis u bitis

S`ka tym pa zjarr

Peshku ne det, tigani ne zjarr

Fshati digjet, kurva krihet

 

What do you think?

Written by admin

Sot urojme per Ditelindjen Dr. Kristaq Xhumbin e syve, mesoni se cfare nuk dini nga rrugetimi i tij !

Kur kercehej dhe degjohej muzike nen hijen e Koqeares te Turizmi ne Gjirokaster