in

Mirëmëngjesi me një poezi të poetit Hadër Mevlani “ Një ndodhi e thjeshtë, por që se kam harruar…”

Miremengjesi me nje poezi te poetit Hadër Mevlani “ Nje ndodhi e thjeshte, por qe se kam harruar…”

NJE NDODHI E THJESHTE ,POR
QE S`E KAM HARRUAR ….

Ne panairin e dymijes,
Une cova librin tim te pare,…
Si amator- ndjehesha mire :
U njoha me goxha shkrimtare !…

Nje dreke, me Odise K.Grillon,
Me Klara Kodren dhe Xhaxhine,
Kaq shume, -sic thone, na u “puq ylli”,…
U ulem bashke ne nje bujtine …

Sa vargje thame e u llafosem,
Sikur qeme njohur vite lashte,…
Nektar e ambrozi – pasosur,
Piva tek ky “Olimp” i larte !…

S`di kush me tha :- sa ke botuar ?-
Dhe une aty u zura ngushte,
Ndaj ula koken -turperuar,…
“Vetem kete …- thashe, faqeprush !…

Se une ne fakt, jam inxhinjer,…
S`kam bere shkolle per letersi,…
Bej ndonje vjershe,…ngandonjehere,
Dhe e lexojme me shoqeri !…”

-“E c`e pastaj, se nje ke nxjerre ,
Briten -, me sy te shkrepetitur,…
Po dhe luani- nje here pjell,
Nuk pjell si macja – vit pas viti !!!…”

Une s`di se sa here pjell luani,…
(S`kam dashur ta verifikoj,…)
Po di qe me ka marre malli,
Ata te tre t`i perqafoj !……

What do you think?

Written by Admini

Surpriza e Ditelindjes ne kohen e Korones per Nipat e Doktorit te njohur Gjirokastrit Adem Harxhi

Shkolla në kujtime, me djalërinë dhe vajzërinë e mbetur pas…