in

Mësoni se çfarë ka thënë 100 vjet më parë Publicisti Gjirokastrit Veli Hashorva për Gratë e Lunxhërisë!

“Gratë e Lunxhërisë, – thoshte rreth 100 vjet me pare Veli Hashorva, -janë ato që kanë mbajtur gjallë shqiptarësinë me zakonet, me gjuhen, me veshjen. Ecin si levende dhe i lenë pas shoqet e tyre europiane dhe amerikane!”

 

 

Për vajzat dhe gratë lunxhote është shprehur edhe mjeshtri Branko Merxhani që bën një sintezë që do të ishte komplimenti me i çmuar për çdo njeri të kësaj bote:

 

“E pastër si vajza lunxhote”.

 

 

Vlerësime për vajzat dhe gratë lunxhote kanë bërë dhe personalitete të tjerë të artit, letërsisë e kulturës shqiptare duke nënvizuar bukurinë, kulturën, veshjen, në veçanti kostumin e nuses lunxhote,

 

 

 

 

…ashtu dhe për gatimet tradicionale, byreqe, lakrorë, gliko, reçelna e pije që nuk i heqin nga duart ne fshatrat ku banojne po dhe ne emigracion me familjet e tyre.

 

 

What do you think?

Written by admin

Zakonet (e Reja) të Shqiptarëve që Çuditën Gazetaren Britanike të Dashuruar pas Ballkanit!

Historia e Mrekullisë me Shenjtorin e Lartë Ali Dost Dedeja!