in

Lukaj, Fshati i Fundosur Afer Nivanit te Krahines se Zagorise ku Kokoshi Kendoi 3 Vjet Nendhe!

Duket si e pa vertete po nuk do menduar keshtu se ata qe jane marre me historine e ketij fshati te fundosur kane hedhur keto shenime.

Fshati Lukaj fillimisht ka qene nene Farmaq, midis Perroit te madh e te Horoberit, pastaj eshte shperngulur qe ketej tek shpellat e nen Cjepurr e me pas eshte ulur tek kishat e Shen Sotirit e te Shenkollit, sipas Perikli A. Semit ne librin “Zagoria”.

Gojedhanat thone se fshati eshte vithisur (fundosur) dhe shtepite mbeten nentoke. Pas kesaj eshte percjelle vit pas viti se te shpella e madhe, ne te djathte te perroit te Horoberit, kokoshi ka kenduar tre vjet me radhe nene toke.

Lukaj ka qene fshat i banuar dhe me vete. Kete e deshmon edhe kisha me emrin e shenjtorit.

What do you think?

Written by Admini

Një Lajm që na Gëzon- Ndënë Kubeja e Famshme e Xhamise së Pazarit të Gjirokastrës Kthehet në Identitet

Solidaritet dhe Keshilla te Njerezve te Thjeshte: Donika Rrapi, Elton Koritari, Astrit Dervishi, Sotir Majko dhe …