in

Kujtese/Kafenete e jetes ne Qafen e Pazarit te qytetit te Gjirokastres pa emrat e pronareve te pare

 

Gjirokastritet i kane dashur dhe i duan kafenete, vacanerisht ato te Qafes se Pazarit.

Nese i pyet se ku e pine kafene, te pergjigjen: “ Tek vendi’ qe nen kupton tek Klubi i Gjuetareve, ne Turizem, tek Kashahu. Tek Shemia etj.

Keto jane nga kefenete e jetes, me moshe me te madhe nga shume te tjera, por asnje me emrat e pare, te vjeter.

Sot nuk dihet se ku ishte Kafeneja e Bame Tauzit, ajo e Adem Beut, e Kuçukut, Kafeneja e Policise etj.

Dyqanet jane po nje pjese kane ndryshuar destinacion, ndonje dhe nuk ekziston me, si Kafeneja”Bella Venecia” ne sheshin e Cercizit.

Kafenete tani i kane prone pasardhesit dhe asnje nga keta nuk ka “ngjallur” te parin qe e ngriti, qe i dha emer e qe sot sigurohen te ardhura.

Me ndonje perjashtim, si tek Kafene Kashahu, nuk shikon profilin apo dhe nje jeteshkrim dhe me dy fjale ne vleresim dhe kujtese te pronarit te pare e atyre ne vazhdim, nje tradite gjetke, po ende jo ne kafenete e Pazarit te Gjirokastres.

What do you think?

Written by admin

Ka nisur faza e dyte e faturimit per bizneset, ja se di do te behet sistemi i ri i faturimit

Leng kumbulle me barbaroz,pergatitur nga Albana Maliko