in

Familjet gjirokastrite ne Amerike, cilat jane te parat dhe sot?

Ameriken e duam te gjithe, e duan dhe gjirokastritet. Vecanerisht pas viteve 1900 drejt saj kane nxituar edhe djemuria e lagjeve. Vetem ne nje dite nga lagjja Cfake ia hipen vaporit dhe shkuan ne Amerike 11 djeme nga mosha 15 –  20-te.

Më shumë se 1 milion emigrantë arrijnë në Sh.B.A çdo vit. Në 2018, vendi kryesor i origjinës për emigrantët e rinj që vijnë në SH.B.A. ishte Kina, me 149,000 persona, e ndjekur nga India (129,000), Meksika (120,000) dhe Filipinet (46,000).

NUK DIME NDONJE SHIFER TE SAKTE SE SA FAMILJE GJIROKASTRITE KA SOT NE AMERIKE DHE SA ESHTE NUMRI I PERGJITHSHEM I ANETAREVE TE TYRE, KU JANE MBLEDHUR ME SHUME, NE C`SHTETE DHE KRYEQYTETE TE TYRE?

Dime qe ne Nju Jork ka patur dhe ka shume familje gjirokastrite, po gjetke?

What do you think?

Written by admin

Sot urojme per Ditelindjen mesuesin e muzikes, violinistin e shquar Polo Xhori qe mbush 100 vjeç

Masar Jaupi qe i flisnin Çokllar me shtepi ne Bregun e Pllakes qe kishte nene Ezmane qe i binte ziles ne shkollen 29 Nendori