in

Emri i mire dhe sekreti i shijes ne vererat qe prodhohen ne Gjirokaster

Gjirokastra ne vite ka prodhuar vere dhe raki te cilesise se larte.

Tradita vazhdon dhe tani. Shishet qe mbajne etiketat vere Merlot,Tokai,Shesh etj. levizin ne gjithe vendin.

Po cili eshte sekreti i shijes i ketyre vererave?

Epara, vere Merlot, eshte vere e kuqe dhe sekreti i cilesise se larte qendron ne mikroklimen e vecante ne tokat e Shamerit te Delvines dhe ne perpunimin e vecante me nje teknologji te kohes qe i behet edhe sot rrushit Merlot.

E dyta, vere Tokai, vere e mire e tregut shqiptar qe e gjen edhe ne tavolinat e Rognerit dhe ne lokalet e tjera luksoze te vendit.

E treta, vere Shesh, vere e re, e fresket, me arome te rrushit te perzgjedhur, e perpunuar nga varieteti autokton shesh.Vere e zgjedhur nga fermentimet e cilesise me kontroll temperature sipas teknikave bashkekohore te prodhimit te veres ne Gjirokaster.

Fermere e prodhues te vegjel, keto verera i prodhojne ne menyre artizanale, ne shtepi, prodhojne dhe shesin.

What do you think?

Written by admin

Arben Ristani, demokratet jane krenare se kane duruar me dinjitet nje opozite te veshtire 8 vjecare, por…

Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, uron kryeministrin Edi Rama dhe PS, për fitoren në zgjedhjet e 25 prillit.