in

Dita e “Ujit të Bekuar” në Gjirokastër-Ja Kush e Nxorri Kryqin nga Ujrat e Lumit Drino!

Sot ne Gjirokaster Dita e “Ujit te Bekuar” u organizua me nje mot me temperatura te ulta po qe nuk pengoi besimtaret ortodokse dhe banore te tjere te qytetit te merrnin pjese ne momentin e hedhjes se kryqit ne ujrat e Lumit Drino.

Kjo ceremoni u organizua pas meshes ne Kishen e Lindjes se Krishtit.

Pjesemarresit ndoqen me shume kureshtje momentin e hedhjes se  kryqit ne ujrat e lumit Drino.

I pari qe u zhyt dhe nxorri kryqin nga ujrat e lumit ishte besimtari  Thanas Koçi.

Më pas besimtarët mbushën ujë të bekuar i cili sipas ritit ortodoks qëndron i freskët deri më 6 Janar të vitit tjetër.

What do you think?

Written by Admini

Kujtesë/ Ja si e Priti Fan Nolin Populli i Gjirokastrës më 26 Gusht të Vitit 1923!

Dashuri dhe Luftë në Portat dhe Muret e Odave të Shtëpive të Mëdha të Gjirokastrës