in

Cilat janë: 15 përbërësit e kostumit të krahinës së Lunxhërisë

Vitet shkojne e bashke me to ndryshojne edhe njerezit, por veshjet popullore ato e ato percillen ne dasma,festivale e parada, te dallueshme ne stil, qendisje,perberesit, ngjyrat etj dhe , ne radhen e tyre, nese do t`i  vendosnim ne nje ekspozite, do te dallonim kostimin e Lunxhit.

Mburrjet e fjalet jane fukarallek kur dihet qe kostumi i kesaj krahine eshte vleresuar ne cdo kohe edhe nga studjues te shquar apo udhetare te huaj si Bajroni etj.

Ja te shohim dy foto:

E para e disa viteve te shkuara, ndoshta e viteve 60 e larte.

This image has an empty alt attribute; its file name is kostumi-lunxhot-pellumb-makashi-gjirokastra-online.jpg

Tjetra foto e tanishme, e muajit nentor 2020 kur ne Dhoksat u mbajt Divani Lunxhot nje festival qe nuk eshte vetem i fshatit dhe krahines por dhe grupeve te tjera folklorike te vendit.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121673871_387895629048431_2136940895009845928_n.jpg

Vec kenaqesise estetike dhe shpirterore qe marrim e ato rrezatojne, sic jane shprehur studjuesit kostumi lunxhot ka 15 pjese perberese duke folluar nga kepucet e deri  tek kesula.

Kostmi Lunxhit promovohet nga nuset me te bukura te krahines qe jane dhe valltare te shkelqyera, pjesemarrese ne festivale e aktivitete kombetare e nderkombetare por bukuria e ketij kostumi qendron ne vlerat e tij artistike, ne pjeset qe e perbejne dhe qe i japin hijeshi.

Po cilat jane ato?

What do you think?

Written by admin

Edi Rama:Do të më mungojnë mesazhet e Bashkimit, mikut që s’e takova kurrë, por e desha mu si një personazh libri…

Si thoni, rakinë e pimë për qejf apo për të harruar?!