in

Çdo varg ka një histori nga pas, një emër, një personazh…

Të keç-o ç`të keç-o
Bregn` e Ali Hashos-o
Kokonaren e Bakirit
Sarajn e Nelo Kabilit
Gjozduqet e Ismailit

Keto vargje jane mjaft të njohura për banorët e Gjirokastrës. Ato janë dhe në këngë. Përmenden shpesh në kafenetë apo odatë e qytetit.

Çdo varg ka një histori e pas një emër, një personazh.

Këtë radhë nuk po shkruajmë gjatë po do dëshironim pëlqimin dhe komentin tuaj.

Përse poeti popullor është shprehur i befasuar dhe kaq ëndërrimtar për mjediset dhe personazhet në këtë vjershë?

Pra çfarë dini dhe cili është komenti tuaj?!

What do you think?

Written by admin

Festë, Kostume, Koncert dhe Gatime në Libohovë!

Sot Ivan Asqeri apo “Shoferi i Auto-Kinemasë” mbush 70 Vjeç! E Urojmë për Ditëlindjen, Shëndet e Jetë të Gjatë!