in

Urim për baritonin e njohur gjirokastrit Xhelal Angoni

Nuk dime shume hollësi për jetën profesionale të baritonit te njohur gjirokastrit Xhelal Angonit po dime qe ka qene i pelqyer nga publiku ne Gjirokaster, Tirane e gjetke, i duartrokitur edhe ne skena jashte vendit si pjesemarres me ansamblin artistik te qytetit etj.

Na kujtohet mire se aktivitetin si kengetar e ka filluar si pjese e grupeve amatore artistike te ndermarrjeve ku dhe ka shfaqur per here te pare talentin, zerin e pelqyer e te vleresuar me pas edhe me cmime e tituj nga jurite artistike.

Per te rritur aftesite profesionale ai studioi në degën e kantos si bariton dhe per vite me radhe punoi si kengetar me trupen e estrades profesioniste te Gjirokastres.

Ka kenduar solo dhe me kengetare te tjere, me Eftimi Llambron, Petrit Lulon, Arta Babaramon, Dhimiter Jovanin etj.

Pervojen e tij ne kete fushe e ka dhene dhe si mesimdhenes per pergatitjen e talenteve te shkolles se muzikes “Feim Ibrahimi” nga ku doli dhe ne pension.

Kengetarin Xhelal Angoni shoqeria gjirokastrite e njeh  qytetar te urte, inteligjent e te kulturuar, te lidhur fort me jeten artistike dhe folklorike te Gjirokastres, i pandare dhe tani qe eshte banor i Tiranes.

Nuk ndahet nga Gjirokastra dhe vjen shpesh e eshte kurdohere i gatshem te japi kontributin e tij per gjallerimin e jetes muzikore ne qytetin e tij te lindjes.

E urojme Xhelal Angonin per pensionin, ta gezoje me jete te gjate e te lumtur!

What do you think?

Written by Admini

Sot urojme per Ditelindjen lunxhotin diplomat Sofokli Vasilin

Kujdes nga Kolaudimi! Punonjesi qe ju teston makinen mund t’ju prishe motorrin, mund t’ju marre edhe jeten!