Sot ka Ditëlindjen Patriot Veleshnja, I Urojmë Shëndet dhe Lumturi në Jetë!

Patriot Veleshnja ka mbaruar shkollen Skenderbej dhe Akademine Ushtarake dhe vitet me te shumta te punes i ka kaluar ne garnizonin e Gjirokastres.

Shkurt i flisnin Todi. Ishte nga ushtaraket e vleresuar ne detyrat qe kryente por gezonte dhe respekt tek banoret e qytetit, i njohur si ushtarak i paraqitshem dhe i sjellshem.

Nje periudhe te gjate ka qene me detyra ne nenreparte ushtarake po me pas ne komanden e garnizont ne sektore qe e afronin me stervitjet e efektivave ne terren.

Ajo qe e dallonte nga ushtaraket e tjere ishte se ne cdo feste te efektivit te garnizonit, ne parakalime ne sheshin e Çercizit, ne parada ushtarake ne Tirane, ishte ne krye te efektivit me flamurin kombetar ne dore.

Ne Gjirokaster ai krijoi edhe familje. U martua me vajzen e shoferit te vjeter te Ntaanit Jorgo Kuçit dhe mbante lidhje te mira me banoret e lagjes Pazar i Vjeter.

Disa vite pas `90 , me reformat qe u bene ne ushtri, emigroi me pare ne Greqi dhe pas 10 vjetesh ketu me familje shkoi ne Amerike dhe jeton ne qytetin Torrance Californi.

I urojme Shendet e Gezime,Lumturi ne jete!