Sot Dita Boterore e Luftes Kunder Duhanit/ Komentoni dhe pergjigjuni me PO kush e pi, me JO kush nuk e pi !

Sot eshte Dita Boterore e Luftes Kunder Duhanit. Kjo dite nuk festohet si te tjerat. Ne feste jane ata qe nuk e pine, ne humbje jane ata qe e pine. Kjo per shume arsye, disa nga te cilat, negative, me Boje te Kuqe:

Epara duhani duket nje mision i vështirë por kur rrezikon shendetin njeriu heq dore dhe, para se mjeku ta paralajmeroje, duhet te marri masa qe te mos e pije.

E dyta, sa te pishe duhan, me mire macalisu me dicka ne goje, edhe cimcakiz apo dhe ushqime qe te largojne nga deshira per ta thithur ” dhe nje here “.

E treta, beni llogari sa para harxhoni per nje apo dy paketa ne dite.

E katerta kur e pi goja te mban ere dhe dhembet ne vend qe te zbardhen e dini vete se cfare ngjyre marrin,aq sa dikush mund te thote: I ka dhembet anicire.

E pesta pini me pak alkol e ne vende qe nuk tymoset.

Tani s`i mund ta lini duhanin lexoni dhe faqe te tjera po ne ju keshillojme t`i thoni vetes NDAL, te beni aktivitet fizik, te pertypeni gjate kohes kur ju shkon mendja per nje cigare duke larguar nga vetja “cigarin e pare e te fundit”.

Tani dhe dicka tjeter:

Ju ftojme te komentoni per eksperiencen tuaj me duhanin dhe, kush deshiron t`i pergjigjet pyetjes:

Me PO kush e pi, me JO kush nuk e pi te shohim se kush do jete shumice Po-ja apo Jo-ja.