Si Thuhet: Ballomë apo Badhomë! Tjetër: Do Gatuash apo do Gatuaç. Ja dhe Fjalë të Tjera…

Si thuhet: Ballome apo Badhome! Tjeter: Do gatuash apo do gatuaç. Ja dhe fjale te tjera…

Nga e Folura e Gjirokastres mblodhem ca fjale te vjetra dhe nga ju kerkojme qe te shpreheni nese kane dallim , i perdorni dhe si, duke formuluar edhe shprehje.

– I thashe apo i thaçe

-Portokale apo portokalle

– Te shkosh apo te shoç

-Takohewmi apo piqemi

– Mosj apo mi

– Ujk apo ulk-

-Fytyre apo fitire

-Sy apo si

-Tym apo tim

-Zakon apo adet

-Mendafsh apo akllas

-Mire apo birinxhi

-Mbaroj apo bitis

-Buxhak apo qoshew

-Fund apo ciknosje

–Filani apo cimadhi

–Belbezoj apo çuçuris