POEZI NGA KRISTAQ GUSHI - ARMATËS SË DIJES KËTË DEDIKIM SHPIRTI...

ARMATËS SË DIJES KËTË DEDIKIM SHPIRTI… ( NGA CIKLI: Krijimi i 7 mars 2018 – MËSUESËVE… )

 

Është festa më e madhe për t’u festuar edhe në botë
Dhe unë këtë urim shpirti të gjithëvë jua kam krijuar:
Mbarë armatë së dijes, mësueseve dhe mesuesëve;
Të palodhur, që njerëz na kanë formuar për të jetuar…
Tamam si pocari që formon bukurinë dhe me cilësi!
Ata na kanë bërë njeri, me dijet që na kanë dhënë…
Pa mënçurinë e tyre ne do të ishim, “Buste bronxi”.
Pa mënçurinë e tyre s’do të kishte jetë dhe shkencë.
Shumë faleminderit ty, o mësuses klasi, ty, dijeplot!

 

Ty, o njeri, ty, apsolute në gjuhë, letërsi dhe edukim.
Për ty përulje e respekt të pakufi, për ty, zonjë e nderuar,
Për ty, o kunatë e motër, Argjito Kiço (Ndreu) Gushi,
Për ty që më kë përforcuar rrugën time letrare…

 

 

Respekt e urim të pandërprerë z. Aleks Jorgo Zhapa,
Motrës sime të dashur, Marika Thoma (Gushi) Zhapa…
Urim, armatës së dijes, pas Aleksit, Marikës dhe Argjiros!
Urime, Elona Dhimitrit, Vasilika Kajtazit, Lola Shametit.
Zhuli Zhapës, Ollga Gjokës, Matilda Gushit, Lindita Gushit,
Olta Gjokës, Anila Makos, Mira Haridhës, Oderina Ndreut.
Manjola Sulës, Marjana Gaxhit, Arian Haridhës, Ifi Duro.

 

Urimi im, Garentina Bilushit, Ana Njockos, Ariana Belerit.
Urime, Hito dhe Froso Hitaj, Veiz dhe Valentina Lengos,
Afro Koçollari, Vali Stefanit, Ndina Canit, Ulo Kokalarit,
Paro Zogaj, Rita Terpo, Rita Cati, Haxhi e Geno Selfo.
Lirika Harxhit, Arjana Beja, Maro Laror, Maria Guga, etj.
Natasha Muzhajit e i paharruar kujtimi i saj e në paqe të prehet…
Mihal dhe Mago Xhuano, Figo Karanxha dhe Ilo Ballomës,

 

Të 5-ve: I paharuar kujtimi i tyre dhe shpirti në paqe t’u prehet.
Nga mëçuria, sot dhe shkëmbi merr formë e krijojmë të dëshirueshmen.
Sot, në këtë festë, pikëtakohen edhe rrezet e fronit të artë të mësusisë…
Ku rrënjëzohen, çelin dhe zbërthen ekuacionet qiellore nga syri vrojtues,
I armatës së dijes në hapësirën diellore prej mësuesdhënësve. Gëzuar!

 

Nga Kristaq Gushi, Gjirokastër.