Një Lajm i Mirë Nga Gjermania!

Kerkohen te pakten 260.000punetore te rinj emigrante te cilet mund te aplikojne per pune  per korrjen e asparagut.

Paga ne kete proces eshte 150 euro dita dhe punedhenesit gjermane po japin nje minimum 8.60 euro ne ore.Dita e punës zgjat 12-13 orë. Në raste të veçanta kur asparagu rritet me shpejtësi dhe kur moti është i ngrohtë, dita e punës zgjat deri në 20 orë.

Te interesuarit, nga 7 janari do të munden të punojnë legalisht në Gjermani vetëm me dokumente të shteteve të tyre, respektivisht pa pasur pasaportë të BE-së.

Kancelarja Merkel eshte shprehur se qytetarët do të mund të punojnë në vendin më të zhvilluar të BE-së.