Nese udhetoni ne Vlore duhet patjeter te vizitoni kete vend

Behet fjale per Manastirin e Shen Marise, por vendasit e quajne ndryshe ishulli i Svernecit. Kjo per shkakun sepse ky manastir eshte ndertuar ne nje ishull te vogel te quajtur Svernec.
Në mbrëmje të datës 14 gusht në ishullin e Zvërnecit si çdo vit mblidhen qindra besimtarë ortodoks për te festuar ditën e Shën Mërisë .Imazhi I saj dhe godina e manastirit gjenden përherë në fotot turistike si dhe në botimet për kishat dhe manastiret bizantine..Ura mund të jetë mbi 1000m e gjatë e ngushtë . Ajo pershkrohet vetem ne kembe, eshte prej druri dhe atraksioni me i vecante qe te jep ky peisazh. Nisemi për nga pylli. I egër dhe madhështor.
Aty këtu banorët këpusin dafinë në tufa të mëdha.
Nese deshironi qetesi dhe nje pamje tejet te vecante, duhet ta vizitoni kete vend qe ju le padyshim mbresa.