Nese se shpejti ju skadon certifikata e kontrollit teknik te mjetit, mos u shqetesoni. Ja se cilat ndryshime ka pesuar ligji

Kete muaj maj ka rinisur kolaudimi i makinave mbas kater muaj pezullim sherbimi. Ndryshe nga vitet pararendese mesohet se kete vit vlefshmeria e kontrollit te kryer me pare praktikisht shtyhet me nje vit tjeter. Kete e sqaron mjaft mire dhe drejtori i DPSHTRR Blendi Gonxhe si me poshte vijon:

Nëse vlefshmëria e certifikatës së një mjeti skadon në datën 1 qershor 2021, nuk kanë përse të paraqiten për kolaudim në atë datë, por në 1 qershorin e vitit 2022. Për qarkullimin do të njoftohen organet e Policisë dhe ndërkaq del edhe udhëzimi përkatës”