Ne vitet e ardhshme nuk do te kemi me makina me nafte dhe benzine, por...

Si pjesë e një pakete legjislacioni të ri, të njoftuar të mërkurën nga BE, te gjitha makinat e reja te rregjistruara ne vitin 2035 do te jene me shkarkim zero.

Sidoqoftë tani, ky treg është edhe më i vogël: në vitin 2020, kishte vetëm 125 stacione hidrogjeni në bllok që shërbenin një flotë me mbi 2,000 automjete.
Qëllimi është që të ketë pika karikimi në intervale të rregullta në autostradat kryesore: çdo 60 kilometra për makinat elektrike dhe çdo 150 kilometra për karburantin e hidrogjenit.