Në Gjirokastër Dhe Periferi të Saj ka Restorante, Po Bujtina?!

Gjirokastra dhe periferia e saj restorante ka sa te duash po pak bujtina.

Shume flitet per to e pak behet.

Mungojne dhe inisiativat private, por dhe mbeshtetja nga institucionet turistike te interesuara per te afruar ne to vizitiore te dites e disa dite per te shetitur ne natyren e bukur , qofte fushore ose malore, tani ne dimer edhe me mire me ngjitje ne majat e zbardhura nga bora e pastaj per te shijuar ushqimet tradicionale te zones.

Ka dhe ndonje shembull.

Cajupi vizitohet ne vere e ne dimer dhe jo vetem nga grupet alpiniste por dhe familjare qe duan te kalojne nje te diel te gezuar ne natyren e ngarkuar me bukurite e stines, por dhe me ushqimin bio me gatime te tradites.

Shkohet edhe ne Poliçan.

Nje bujtine funksionon edhe afer fshatit Selcke, nje tjeter ne fshatin Hoshteve te krahines se Zagorise, Bujtina Katerina me numer telefoni 0673844906.

Aty gjen tani ç`ka fshati, gatime te tradites, shijon dhe Kulaç ne saç me plot te mira brenda, me djathe,veze,mjalte lulesh dhe arra.