Ndryshimet në Kodin Rrugor, eksperti: Drejtuesit e dehur do kthehen në autoshkollë

Islam Qibini, ekspert rrugor ka shpjeguar për Euronews Albania, ndryshimet e bëra në Kodin Rrugor. Sipas tij, tashmë drejtuesit e rinj nuk do kenë më mundësi të marrin makina me fuqi të lartë motorike, pasi ëhstë vënë re se një lejim i tillë shpesh është bërë edhe shkak për aksidente.

Gjithashtu ai tha se do të ketë penalitete të rënda për të gjithë drejtuesit që do të kapen në gjendje të dehur, atyre do u hiqet patenta dhe do rikthehen në autoshkollë

“Për ata që kapen në gjendje të dehur, mbi 5% alkool gjoba është nga 40 mijë lekë dhe heqja e patentës deri në dy vite, po ashtu do ketë procedim penal ndaj drejtuesve që përdorin lëndë narkotike dhe pije alkoolike pra për këta do bëhet arrest në flagrancë drejtuesit të mjetit, heqje e patentës deri në dy vite dhe kthim në autoshkollë”,- tha eksperti rrugor Islam Qibini.Euronews