Ndahet nga Jeta Muhedin Makri, Mjeshtri i Madh i Gdhendjes se Gurit ne Qytetin e Gjirokastres

Muhedin Makri, Mjeshtri i Gdhendjes se Gurit ne Gjirokaster, u nda sot nga jeta.

Njeriu i heshtur, fjale pak e pune shume, sot heshti pergjithmone per te mbetur i paharruar ne kujtesen e popullit te Gjirokastres.
Jeta e tij filloi nga lagjja ku lindi dhe histori beri ne Pazarin karakteristik, ne dyqanin e tij te famshem.

Iku nje njeri i mire, iku mjeshtri i gurit,gdhendesi qe per afro 55 vjet punoi si ai per ta stolisur qytetin e tij ne gur, per t`i dhene emer dhe krenari, per ta bere te njohur ne gjithe boten me veprat e tij.
Lamtumire o Mjeshter i Madh, i paharruar ne historine e madhe teGjirokastres, pjese e se ciles ishe dhe do mbetesh pergjithmone!