Mbas 1 qershorit ja se cfare masa anticovid ka marr komiteti i eksperteve

Numri i rasteve te reja me koronavirus eshte ulur ndjeshem dhe duket qe situata ne vend eshte e kontrolluar prandaj komiteti i eksperteve mori disa masa lehtesuese.
Duke nisur nga 1 qershori do të hiqet detyrimi për maskën në ambientet e jashtme, por do vijojë të mbetet detyrimi per mbajtjen e saj në ambiente të mbyllura dhe në mjetet e transportit publik, kudo që nuk ruhet distanca sipas udhëzimit te ISHP.
Ora policore nga ora 22:00 do kalojë në orën 23:00 deri në 6 të mëngjesit.
Sa i përket klubeve të natës diskove do vijojnë të mbeten të mbyllura e muzika do lejohet deri ne oren 10 te mbremjes.
Gjithashtu komiteti i eksperteve theksoi se nese situata do te vazhdoj te jete po kaq e mire ne korrik mbyllja do te shtyhet mbas ores 12 te mesnates.