Magje me dru, magje me pafidhe, si i kujtoni?

Magje me dru, magje me pafidhe, si i kujtoni?

Ah magjet e shtepise, me dru e pafidhe!

Na shkruan njera:

Na binin thonjte, na beheshin duart me gjak duke ferkuar , me uje te ngrohte e te ftohte, te sapunisur. Ama breke e kanatiere dhams!

U c`kemi hequr! C`te zesh ne gole me pare, tre dhe kater here ne jave, laj e shplaj, nder e thaj ne tela te skurjasur, kemisha e te leshta, te pambukta e te teritalta, dhoi -dhoi.

Tani them rrofte lavatricia , po dhe magjen e vjeter e dua, perse valle?
Mos ndoshta ngaqe me doli mamaja ne gjume?