Kostumi i Rallë i Krahinës së Lunxhërisë që ka Shëtitur Botën, Qëndisur me fije Argjëndi, Pulla e Sumbulla!

Ja vajzat dhe nuset lunxhote të veshura me kostumin e krahinës, foto që e ka ruajtur dhe dëshironte ta ndante me ju për ta shijuar miku i faqes tonë Pëllumb Makashi.

 

Vajzat e nuset e bukura të Lunxhit të veshura më këtë kostum përfaqësues me emër në gjithe Shqipërinë, mburrje dhe krenari e veshjeve të mbrekullueshme tradicionale shqiptare edhe ne bote, shfaqin bukurite e natyres e stolite e shpirtit lunxhot qëndisur me fije argjëndi, pulla e sumbulla.

 

 

Kostumi lunxhot, kryeveshja lunxhe, i përdorur që në kohët antike, është i pakrahasuar në moshë dhe dallohet për origjinalitet dhe freski, kompleks në tiparet e tij të përgjithshme e pjesët përbërëse.

 

 

Veshja lunxhote është nga vlerat më të rralla të etnografisë shqiptare, unike, e larmishme, tërheqëse e befasuese që në vështrimin e parë, e vlerësuar nga udhëtarë e studiues të botës që kanë vizituar Lunxhërinë.

 

 

Jo vetëm lunxhotët, por të gjithë shqiptarët janë krenarë për kostumin lunxhotë që ka shëtitur botën.