Kjo është Venecia e Kinës! Po, Kinezët ia dolën të Imitojnë edhe një qytet si Venecia!

Venecia e Lindjes ka shtepi te njëjta duke i kërkuar mbi kanalet krejtësisht të prodhuara enkas, duke e bërë atë bindëse për vizitorët se ajo me të vërtetë ju bën të mendoni se ju jeni në të vërtetë në Venecia.

Ka edhe gondolistë që lundrojnë nën ura guri, duke ofruar xhiro me pagese per konsumatorët. Për efekt shtesë, janë veshur edhe në kostume tradicionale.

Arkitektët kinezë kishin vizituar Venedikun dhe studiuan arkitekturën ‘evropiane’ të qytetit të famshëm, kështu që qyteti i tyre kopjues është ndërtuar në të dy anët sipas saj.

Për më tepër, përfshihen disa nga monumentet më ikonike të Italisë, si Pallati i Dukës me stilin e tij të mrekullueshëm venecian dhe bazilikën e Shën Markut

Është një fakt i njohur se Kina është një nga vendet më të populluara, me shumë nga qytetet e tyre më të vogla që hasin një problem të pamohueshëm të trafikut të veturave. Kështu, sipas zhvilluesve, kopja u ndërtua për të zvogëluar trafikun e makinave në vazhdimësi dhe ndotjen e ajrit.

Megjithatë, Veneciali i përsëritur nuk është arritja e parë arkitektonike kineze, pasi ka shumë të tjera monumente popullore ose qytete të tëra të gjetura rreth Kinës.