Ismail Kadare dhe bashkeshortja e tij Helena, mesazh ngushellimi për Maks Velon:"Emri yt do të kërkonte gjithmonë kujtesën"

Pas ndarjes nga jeta e arkitektit dhe piktorit të njohur Maks Velo, nga Parisi kanë shprehur ngushëllimin e tyre, shkrimtari i njohur Ismail Kadare me bashkëshortja e tij Helena, të cilët kanë qenë dhe dy miqtë e ngushtë të tij.

Në mesazhin e tyre ata shprehen:

Nuk ishte e lehtë lamtumira me ty Maks Velo. Emri yt do të kërkonte gjithmonë kujtesën. Dhe do ta kishte gjithmonë atë, të qartë e të ndritshme ashtu siç ishte imazhi yt kur të kishim mes nesh.

Helena dhe Ismail Kadare