Familjet gjirokastrite ne Amerike, cilat jane te parat dhe sot?

Ameriken e duam te gjithe, e duan dhe gjirokastritet. Vecanerisht pas viteve 1900 drejt saj kane nxituar edhe djemuria e lagjeve. Vetem ne nje dite nga lagjja Cfake ia hipen vaporit dhe shkuan ne Amerike 11 djeme nga mosha 15 –  20-te.

Më shumë se 1 milion emigrantë arrijnë në Sh.B.A çdo vit. Në 2018, vendi kryesor i origjinës për emigrantët e rinj që vijnë në SH.B.A. ishte Kina, me 149,000 persona, e ndjekur nga India (129,000), Meksika (120,000) dhe Filipinet (46,000).

NUK DIME NDONJE SHIFER TE SAKTE SE SA FAMILJE GJIROKASTRITE KA SOT NE AMERIKE DHE SA ESHTE NUMRI I PERGJITHSHEM I ANETAREVE TE TYRE, KU JANE MBLEDHUR ME SHUME, NE C`SHTETE DHE KRYEQYTETE TE TYRE?

Dime qe ne Nju Jork ka patur dhe ka shume familje gjirokastrite, po gjetke?