Dritë e Argjëndë Qafa e Pazarit të Gjirokastrës...

Dritë e Argjëndë Qafa e Pazarit…

“ Kjo është kartolinë !”

Ka qënë e ka mbetur kjo shprehje, vlerësim për bukurinë e një qyteti, të një rruge, të një nuseje apo vajze të bukur.

E tillë është në këtë pamje, e dukur dhe e mburrur, edhe Qafa e Pazarit, fantastike, dritë e argjënd, kartolinë e kaluar…

Ja kalldrëmi, dritë, gjerdan me gurë të bardhë, zënë në valle me bukuri mbi vete, diellin e dritave, yjeve dhe prushëve të ndezur…

Mbrëmje e butë dhe e heshtur po nesër do të hapet dita…

Gjirokastra e stolisur është gati për festat…