5 komente/ Nga e folmja e qytetit te Gjirokastres gjeni fjalet e urta qe u pershtaten

Lexoni me vemendje keto 5 komente nga e folmja e qytetit te Gjirokastres dhe gjeni shprehjet karakterizuese ose fjalet e urta qe u pershtaten:

1- Me ironi i thuhet dikujt qe kerkon dick a te tepert, luks qe nuk i pergjigjet gjendjes ekonomike te tij, shkalles se kultures, moshes se pa pershtatshme etj.

2-Thuhet per nje njeri qe per te provuar se si punon nje vegel ose ne eshte e mire te behet dicka, po tek dikush tjeter,pa demtuar veten.

3-Te fshehten mos e nxirr nga goja, se atehere do ta marrin vesh te gjithe.

4-Thuhet per dike qe eshte shume mire nga ana ekonomike, nga kultura ose dicka tjeter, prandaj ka marredhenie e shoqeri me njerez te rangut te vet e jodosido.

5-Thuhet per nje grup njerezish te ndryshem qe puqen ne mendime, ne sjellje apo per ndonje veti tjeter te karakterite e veprimtarise, grumbullohen rastesisht, pa dijeni e njeri tjetrit dhe jane te kenaqur.

Kush i gjen te gjitha shpallet fitues!