Vendet e pushimit te shofereve dhe udhetareve nga Gjirokastra per Tirane, Vlore, Korçe dhe Sarande

Vendet e pushimit te udhetareve nga Gjirokastra ne Tirane, Vlore, Korce dhe Sarande.nuk kane ndonje “ditelindje”, as jane prere shirrita inagurimesh, as festa nuk jane organizuar.

KESHTU KA NDODHUR DHE NE GJIROKASTER NE VITIN 1921 KUR NGA SHESHI I POLICISE SE KESHTU QUHEJ U NIS MJETI I PARE PER NE TIRANE.

Me shtimin e mjeteve dhe krijimin e shoqerise te transportit “Auto-Gjirokastra-Ekspres” nuk shkohej vetem ne Tirane por edhe ne Vlore,Korçe dhe Sarande.

Pushimi i pare behej ne Ujin e Ftohte, pastaj ne Tepelene dhe `pushimi i drekes`ne fshatin Sevaster.

Po pas Sevasterit ku pushohej se rruga Gjirokaster –Tirane shkonte deri 12 ore?!

Kjo rruge funksionoi deri ne vitin 1967 se pastaj linjat moren tjeter drejtim , benin rrugen e re deri ne Fier.

Keshtu nderruan edhe vendet e pushimit te shofereve te linjave te udhetareve.

Po cilat jane dhe si i kujtoni?

Po kur udhetonit per ne Korce dhe Seande ne  cilat vende pushonit?

Kush deshiron le te beje nje pershkrim te tyre.