Tek Porta e Kalasë…

Tek Porta e Kalase…

Ka disa fjale dhe shprehje ne te folmen e Gjirokastres qe tani perdoren me ralle por qe kur i ze ne goje hapin rrugen e kujtimeve…
Nje shprehje jo pak e perdorur me pare ka qene e ka mbetur ne te folmen e perditshme “Tek Porta e Kalase…”.

Eshte thjesht nje shprehje karakterizuese qe perkufizon nje vend te caktuar e te njohur, vargu i ndonje kenge te lashte apo behet fjale per ndonje histori te pa treguar?!

Ja pra duam te mesojme, si e komentoni dhe cfare ju kujton nje shprehje e tille?!